Messen
voor elke gelegenheid

Slijpcursus messen!

Leer uw messen slijpen tijdens een praktijkgerichte sessie van 3 uur georganiseerd door en bij Atelier Van Eyck.
Een prima geschenk, ook voor uzelf.
Volgende cursus gaat door op dinsdag 10 september 2019 van 19 tot 22 uur..
Locatie: in de winkel, Atelier Van Eyck - tiensestraat 15 - 3000 Leuven.
Deelnameprijs : 30 euro
Inschrijven kan in de winkel,
via mail: info@van-eyck.be of telefonisch 016 22 20 20.
Opgelet: er is maar een beperkt aantal plaatsen, u bent pas volledig ingeschreven na betaling.
Tot dan!

Sabatier en Global

Smaken verschillen. Voorstanders van de klassieke Franse keuken kiezen steevast voor Sabatier-messen, aanhangers van de moderne keuken daarentegen zijn eerder verzot op de Japanse messen van Global. Daarom biedt Atelier Van Eyck voor elke keukenliefhebber wat wils én dat aan vlijmscherpe prijzen.

Molenmes Robert Herder Solingen

Onze trots en onze roots liggen echter al 100 jaar bij de traditionele Molenmessen van Robert Herder Solingen. Deze zijn handig te herkennen aan het gegraveerde molentje op het lemmet. In onze messenafdeling heb je keuze uit het meest uitgebreide gamma keukenmessen van Molenmes: van de kleine keukenmesjes tot de demi-chefs.

Ceramische messen

Nieuw in ons assortiment zijn de keramische messen van Victorinox. Deze zijn niet alleen vlijmscherp, maar met hun zwart handvat en wit lemmet ook nog eens bloedmooi. U kent dit merk misschien nog van het Zwitsers zakmes in de jeugdbeweging? Inderdaad, ook deze zakmessen kan u bij Van Eyck nog altijd vinden.

Messen (laten) slijpen

We adviseren u graag hoe u de messen kan onderhouden om ze scherp te houden. Onze slijpdienst is leverancier voor vele Leuvense restaurants en koks. Ook u kan uw messen hier laten slijpen.
Af en toe organiseert Atelier Van Eyck ook workshops om zelf te leren slijpen. Hou onze site of facebookpagina in de gaten.