Verhuisperiode: Opgelet: aangepaste openingsuren en langere levertijd! Meer info

Lampen - uitverkoop

Lampen - uitverkoopWegens de verhuis naar Korbeek-lo in 2021 is er een totale uitverkoop van het aanbod lampen vanaf 27/10/2020


Vervanglampen

Lamp vervangen? Atelier Van Eyck in Centrum Leuven is uw leverancier van lampen allerhande. Van de bureaulamp tot het frigo lampje.

We lichten hier even de nieuwe generatie LED-lampen toe. Vooral interessant voor de ouderen onder ons die nog wat verward zijn met Lummen, Watt, CDR, Kelvin,...


De gloeilamp lijkt weer terug!

Voor de meeste mensen geeft de klassieke gloeilamp het mooiste kunstlicht. De mooie lichtspreiding, de warme lichtkleur en de uitstekende kleurweergave zorgen ervoor dat dit licht zeer sterk lijkt op het zachte avondlicht van de zon.
Zoals u weet is door de Europeese milieunormen de verkoop van gloeilampen verboden omwille van hun hoge energieverbruik en gebruik van milieubezwarende materialen.
Energiezuinige alternatieven werden wereldwijd aangeboden.


Lelijke oude spaarlamp

Maar laat ons eerlijk zijn, tot nu waren er bijna geen alternatieven die de originele gloeilamp benaderden, noch in lichtkwaliteit, noch in technische kwaliteit, noch in design.
Mooie alternatieven

Gelukkig is er een sterke evolutie in de lampensector gaande en volgt Atelier Van Eyck dit op de voet op. Daardoor kunnen we u ondertussen hele mooie en duurzame alternatieven aanbieden:

 • Lampen met net zo een warme lichtkleur en lichtopbrengst als gewone gloeidraadlampen.
 • Lampen zonder het visueel storende effect van een aluminium koelvin in de hals: Het kan weer.
 • Lampen die ook gewoon mooi zijn, zonder dat ze branden
 • Lampen die zuinig zijn met een lange levensduur.

En dat zijn de nieuwe generatie LED-lampen.


Led en toch warm licht

Ook Led-licht kon de naam hebben van te koud licht te geven, maar ons assortiment met de nieuwste generatie LED-verlichting geeft u het aangename, warme licht van de gloeilamp terug. Geen compromissen in kleurweergave, kwaliteit of esthetiek, integendeel!


Zuinige led

De LED lamp is betaalbaar geworden, verbruikt 8x minder energie dan uw oude gloeilamp en gaat tot 90% langer mee. Een beduidend lager verbruik en een veel langere levensduur dus. Zuinig.


Milieuvriendelijke lamp

Deze lampen geven een minimale belasting van het milieu door de energiezuinige technologie en een zeer hoge levensduur. Ze zijn in traditionele, recycleerbare materialen geproduceerd en het gebruik van schadelijke stoffen wordt vermeden.


Gaat snel aan

Nog een reden om over te schakelen naar LED: in tegenstelling tot spaarlampen gaan led lichtbronnen even snel aan als de oude gloeilampen. Dus in ruimtes waar het licht maar even aan moet is LED-verlichting een beter alternatief.


We halen weer mooie lampen in huis

Verrassend mooi zijn de nieuwste LED retrofitlampen van Segula in de vorm van de originele gloeilamp inclusief de gekrulde gloeidraad. Dringend tijd om de lamp weer zichtbaar te hangen, gedaan met die lelijke spaarlampen.


Verschillende modellen design LED-lampen

Maar we beperken ons niet enkel tot de de vintage -look. Alles kan: van het model ten tijde van Edison, over het klassieke peertje tot moderne spots.
Heeft u liever het heldere licht van de transparante modellen of kiest u voor de schaduwvrije matte kaarslampjes, we bieden het u aan.
De lampen vallen al op door hun design en lichtkleur. De vervanging van een klassieke gloeilamp is eindelijk door uitgekiende LED technologie mogelijk gemaakt, zonder toegevingen in de vormgeving en in de lichtkwaliteit.


Gemaakt op traditionele productielijnen

Het bijzondere productieproces van de Segula lampen uit de ‘Vintage’-reeks is internationaal gepatenteerd. Het zijn uiterst duurzame LED lichtbronnen die geproduceerd zijn op de productielijnen van traditionele gloeilampen. Daarbij worden zuivere materialen gebruikt die hun degelijkheid reeds lang bewezen hebben zoals metaal en glas. Daardoor zijn deze Ledlampen licht en hebben ze een vormgeving die nagenoeg identiek is aan de klassieke gloeilamp.


Technologische hoogstandjes

Er zit veel technologische research achter deze decoratieve lampen. Dankzij het een gesofisticeerd warmtegeleidingsysteem kan men de koelvin en plastic onderdelen weg laten. De resultaten mogen er zijn.
De led-spots hebben een ‘chip on board’ (COB) opstelling waarmee de spots een lichtspreiding en lichtweergave krijgen die zeer sterk lijkt op die van halogeenspots en niet flikkeren.
De evolutie staat nu zo ver dat we lampen kunnen aanbieden met een hoge Lumen output (lichtsterkte), een warme lichtkleur (indien gewenst), en een zeer hoge CRI (Color Rendering Index). En meestal ook dimbaar, al dan niet in kleurvariaties:


Gezellig dimmen

Uniek en nieuw op de markt is dat de meeste van onze lampen dimbaar zijn van 100% tot 0% , zonder uit te vallen in tegenstelling tot andere merken.
Deze dimbare LED-lampen zijn compatibel met dimmers van bijna alle fabrikanten.


 • Tip: Uit ervaring weten we dat bij het vervangen van een halogeenlamp naar een 12Volt-ledlamp, de dimmer soms ook vervangen moet worden naar een dimmer met minder vermogen.
 • Een andere suggestie is dat u meerdere lampen op de bestaande transfo aansluit. Bij Atelier Van Eyck kan u terecht voor meer informatie en tips hieromtrent.

We bieden eveneens LED lampen aan die bij het dimmen ook de warmte van de lichtkleur aanpassen. 'Abient dimmen'.


NIEUW: "ambient dimmen"

Volledig nieuwe lampen met ‘Ambient dimming’ technologie benaderen het beste de traditionele gloeilampen qua kleurtemperatuur. Deze LED lampen gebruiken een unieke technologie waarbij de kleurtemperatuur verandert tijdens het dimmen.
Heel mooi op plaatsen waar het licht erg bepalend is voor de sfeer. De dalende lichtintensiteit maakt het licht warmer net zoals de gloeidraad van een traditionele lamp.
In deze reeks hebben we ook spiegelkoplampen, reflector lampen en spotjes. Ze creëren allen een verlichtingssfeer naar ieders wens: van het begin van de avondzon tot de volledige duisternis van de nacht.


Vintage en design

We vermeldden ze al, heel populair zijn de vintage LED-lichtbronnen met een gekleurd filament.
Deze lampen combineren de traditionele look-and-feel en de onnavolgbare warme lichtkleur van de historische gloeidraadlampen. Hierdoor zijn zeer geschikt voor allerhande decoratieve verlichtingstoepassingen.
Er zijn versies met subtiel gekleurd glas en lampen met een zeer bijzonder effect met hun zacht gekleurd licht. Met deze unieke look zijn de lampen zelfs zeer mooi en stijlvol wanneer ze niet branden. Je blijft verrast door het onnavolgbaar warm licht. Alle Segula lampen in dit gamma zijn dimbaar, hebben een CRI (Colour Rendering Index) van meer dan 90 en hebben een kleurtemperatuur van 2200K.
De kleurtemperatuur van 2200K is sterk vergelijkbaar met die van natuurlijk kaarslicht, de lampen met een kleurtemperatuur van 2600K zijn dan weer perfect geschikt voor toepassingen in de volledige woonkamer. De uiterst hoge CRI (Colour Rendering Index) van 90 en hoger zorgt voor een getrouwe weergave van zelfs de kleinste kleurnuances. Kies tussen de grote variëteit aan vormen en designs: van kleine kaarsjes tot grote globe-lampen. Elke lamp is op zijn manier een uniek stukje design.


Filamenten: lijken wel gloeidraden

In de "vintage"-reeks vallen de filamenten erg op, ze lijken sterk op de gloeidraden van de klassieke gloeilamp, en maken dat je ook overdag kan genieten van een elegant object. Er zijn vele mooie variaties van filamenten beschikbaar (vooral in de 'curved'-reeks)

Onthou van onze LED-lampen:

 • Milieuvriendelijk en duurzaam
 • Lange levensduur (tot 20.000 branduren)
 • hoogste energie efficiëntie (klasse A tot A++)
 • Uitstekende ecologische score
 • kwikvrij
 • 360° lichtbundel
 • Uiterst hoge lichtefficiëntie (tot 130Lm/W)
 • 1-op1 vervanger van de gloeilamp
 • Aangename lichtwarmte (2000-2900K)
 • Zeer hoge estetische waarde door het gebruik van fijne filamenten en mooie vormen
 • Lichtgewicht, net als gloeilampen
 • passen in alle conventionele fittingen
 • de meeste zijn dimbaar tussen 0-100%. Uniek in zijn soort
 • sommige zelfs met 'ambient dimming', dimmen in kleurnuances


Een bestaande lamp vervangen naar een zuinig model.

Voor zo goed als elke vervanglamp kunt u terecht bij Atelier Van Eyck. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot de specialist in het Leuvense met een ruim assortiment lampen.
Het lampje in de frigo moet worden vervangen, het peertje in het rommelhok, de spots in de hobbykamer, de bureaulamp in wit licht... .
Soms willen we geen warm wit licht, maar wel functioneel koud wit licht : Voor ruimtes waar het zien belangrijk is, adviseren we kleur 4000. De kleurweergave is meer zoals echt daglicht en de kleuren zijn dan correcter.De Tl lamp ook vervangen?

We kennen de kleur van de Tl- lampen : koud licht voor de werkplaats, warm licht voor de woonruimte.
De Tl lamp is misschien bijna vervangen door Led licht, de hoge prijs en de nog onvoeldoende lichtsterkte van de Led buislamp maken dat wij nog niet 100% achter vervanging van de Tl lamp staan.
Test–aankoop deelt onze mening : wacht nog tot de vervangers voor TLled buislamp even veel licht geven als de klassieke Tl lamp en tot deze betaalbaarder wordt. We volgen het voor u op.


Basismodellen in de 'classic-reeks'.

Typisch van dit soort lampen is dat ze de beste energie efficiëntie combineren met een hoge lumen output tot 1.520 lumen. Mooi natuurlijk warm licht, compacte modellen met een hoge elegantie, een grote variëteit in sokketten (G4, G9, GU10, R7S, E14, E27).
Maak uw keuze tussen mat, opaal, verguld en spiegelend glas. Al deze LED-lampen zorgen voor een zachte lichtverdeling tot 360°.


Straffe spotlichten

Ga voor sprankelende lichteffecten met de lampen in helder glas of creëer directe uitlichting met onze krachtige spots. In deze reeks zit een onmiddellijke vervanging voor bijna alle populaire gloeilampen en halogeen lampen en dit van 20W tot 100W. Let wel: deze modellen uit de 'Segula Classic Line' zijn niet dimbaar, maar daardoor wel goedkoper.


Lumen ipv Watt, Kelvin, CRI... verklarende lijst

Is het wat verwarrend geworden voor u, wel Lumen en geen Wattage meer,... ? Dit kan u alvast op weg helpen:


 • Watt/Lumen vergelijking
 • De vertrouwde Wattage aanduiding wordt niet als maatstaf genomen bij de inschatting van de lichtsterkte van de LED lamp. Als nieuw ijkpunt wordt de lichtsterkte uitgedrukt in Lumen, deze staat altijd op de verpakking van de lampen. Geen paniek: het Wattage equivalent wordt nog op de verpakking vermeld Je kan dus bv een gloeilamp van 60 Watt vervangen door LED-verlichting van ongeveer 806 lumen als equivalent van de lichtopbrengst van uw oude gloeilamp. Het is ook nog afhankelijk van andere factoren. We geven u graag snel advies.
 • Lumen (lm)
 • De meeteenheid waarin de hoeveelheid licht wordt gemeten.
 • Kelvin en licht kleur
 • Kelvin is de eenheid waarin de kleurtemperatuur wordt weergegeven. Hiermee wordt de lichtkleur van de lichtbron gemeten. Hoe “warmer” het weergegeven licht, hoe lager de Kelvin waarde zal zijn. Bijvoorbeeld: Een LED lamp met kleurtemperatuur . 2000K is echt kaarslicht kleur. 2.700K (is meer het gewone gloeilamplicht ) zal aanzienlijk warmer ervaren worden als een LED lamp met kleurtemperatuur 3.500K (halogeenlamp)
 • Men spreekt van warm wit bij een kleurtemperatuur onder de 3.300K, neutraal wit bij 3.300K-5.300K en koud (of koel) wit boven een waarde van 5.300K. In residentiele toepassingen verkiest men meestal warm wit
 • CRI (Color Rendering Index)
 • In het Nederlands spreekt men van de kleurweergave index.
 • Bij 100 wordt de kleurechtheid van daglicht geëvenaard en is er geen verkleuring van de uitgelichte objecten of personen. Deze waarde heeft niets te maken met de kleurtemperatuur (warm, neutraal of koud licht) maar is enkel een maatstaf naar de verkleuring.
 • ALs u nog niet zeker bent, brengt u uw oude gloeilamp of spaarlamp mee naar de winkel en wij bieden u de juiste lamp ter vervanging aan. Snel en klantvriendelijk.


Oude lampen worden gerecupereerd

Na de aankoop van uw vervanglamp kan u trouwens uw oude lamp rustig achterlaten, wij zijn een verzamelpunt voor recupel.


Andere toepassingen van zuinige Led verlichting

Atelier Van Eyck is ondertussen ook op de markt gekomen met enkele innovatieve naamborden en huisnummers, verlicht met zuinige LED. De naamborden zijn populair bij vrije beroepen die 's avonds ook duidelijk zichtbaar moeten zijn.
Stijlvolle brievenbussen waar de uitgelaserde naam duidelijk verlicht is zijn eveneens handig in donkere tijden.


Ga uw licht opsteken bij Atelier Van Eyck

Hebt u nog vragen of twijfels, kom gerust eens langs of neem contact met ons op. We helpen u graag verder.


Er zijn geen producten in deze categorie.