Dit zijn we, dit doen we


Atelier Van Eyck is reeds enkele generaties actief in het Leuvense. Met stevige roots in ijzerwaren en sloten is ons familiebedrijf nog steeds vernieuwend en toonaangevend.

Reeds meer dan 110 jaar bieden we degelijke kwaliteit en service met focus op veiligheid, waar nodig.

We blijven evolueren, vernieuwend, gericht naar de toekomst.


:: In ons aanbod, voor u:

 • Sloten en sleutels, sleuteldienst met depannage
 • Inbraakbeveiliging, kluizen
 • Deurbeslag, Meubelbeslag
 • Slimme toegang met digitale toegangscontrole
 • Stevige design brievenbussen voor pakjes en post, nu ook smart-versies
 • Naamborden, huisnummers
 • Deurbellen


Service:

 • Maatwerk
 • Plaatsingsdienst elektronische toegangscontrole, sloten, deurbeslag, kluizen, veiligheidsdeuren, brievenbussen, naamborden, deurbellen
 • Slotenmaker en depannage
 • Sloten hersteldienst
 • Sleutelmaker
 • Gratis screening inbraakbeveiliging
 • Slijpdienst messen


We helpen zowel bedrijven als particulieren. 

Welkom in de winkel met showroom in Korbeek-Lo.  We maken graag tijd voor u. Voor specifieke producten zoals toegangscontrole vragen we u een afspraak te maken.

Via deze website kan u uw bezoek voorbereiden. 


Wat we doen, in detail(lees verder onder de foto):: Sloten en sleutels, inbraakbeveiliging, kluizen


Stevige sloten op uw ramen en op de deuren staan veilige sloten met veiligheidssleutels en eigendomscertificaat.

De kotbaas maken we gelukkig door zijn onpraktische tros sleutel te verwisselen in een sluitsysteem met 1 hoofdsleutel. Met een mechanisch sluitplan heeft elke bewoner zijn eigen sleutel met beperkte toegangsmogelijkheden. 


De sloten zijn extra beschermd door stevig en mooi veiligheidsbeslag.

En appartementsdeuren zijn op z'n minst veiligheidsdeuren.


Plaatsing. Installatie van een sluitsysteem: dit kan u zelf, of nog eenvoudiger als u de hele switch door onze plaatsingsdienst laat doen, in 1 dag.

Prijskaartje? 

 • Indien uw huis 10 jaar of ouder is hebt u een waarschijnlijk kans op een belastingvoordeel van ongeveer 15%. Vraag er naar.
 • De cilindersloten worden samengesteld in eigen atelier, zeer snel handig als er nog snel ergens een cilinder bij moet gemaakt worden. En goedkoop omdat de schakel 'groothandel' wegvalt.


Het plaatsen van een pantserdeur of veiligheidsdeur laat u best doen. Ook het verankeren van uw kluis laat u doen om in orde te zijn met de verzekering.


  De slotenmaker maakt en herstelt sloten.

  Ook bij uw renovatie-projecten maken wij het verschil.

  Twijfelt u tussen een klusjesman en slotenmaker Atelier Van Eyck?  Wij gaan de deur als geheel bekijken, met kennis van zaken. We vervangen bijvoorbeeld het slot, passen de sluitplaat aan, corrigeren indien nodig de scharnieren en zorgen dat de deur soepel sluit, zonder klemmende en schurende geluiden.  (lees verder onder de foto)  :: Slimme toegang met digitale toegangscontrole. Comfort en veiligheid


  U opent deuren via andere manieren dan de klassieke sleutel waardoor en plots meer mogelijkheden ontstaan. Badge, tag, vingerafdruk, smartphone, elektronische sleutel, of zelfs met uw bankkaart. Atelier Van Eyck volgt de evoluties van elektronische  toegangscontrole op de voet op.

  Laat u begeleiden en adviseren voor uw toegangscontrolesysteem. Inclusief plaatsing en depannagedienst.

  Inspiratie vindt u alvast via deze informatieve pagina's zodat u volledig mee bent:


  :: Slimme brievenbussen voor pakjes en post


  Uw brievenbus beantwoordt aan de manier van leven van vandaag en aan uw behoefte aan comfort. Een brievenbus die ongemerkt ongelicht kan blijven gedurende lange tijd, veilig pakjes laten deponeren, post die droog blijft. Design en materialen van topkwaliteit. De plaatsingstips zijn duidelijk maar u kan ook de vakkundige plaatsing aan ons overlaten, zo hebt u nog jarenlang plezier van uw bus.

  Zowel voor woningen, appartementen en bedrijven. S-M-L-XL-XXL  inox deurbel met naam, in webshopbelplaat appartementbrievenbus, huisnummer, naambord  :: Naamborden, huisnummers, deurbellen


  Nieuwe type naamborden voor groepspraktijken en vrije beroepen worden in ons atelier bedacht en ontwikkeld. Originele gehelen combineren naambord met deurbellen, toegangscontrole, huisnummers, brievenbussen en zijn verlicht op een zuinige manier.


  Goedkoop en snel maatwerk. We maken de eigenaar/syndicus van groepswoningen en appartementen gelukkig met ons aanbod aan graveerplaatjes op maat met korte levertermijn, want ook deze maken we op onze graveermachines in geen tijd.

  eens het ontwerp van uw plaatje gemaakt in onze pc zit kan u deze gewoon per mail nabestellen.  deurkruk bauhaus-style lange meubelgreep 


  :: Interieur: deurbeslag en meubelbeslag


  Deurklinken en meubelgrepen in een retro-design of van hedendaagse vormgevers, met de technologie en mogelijkheden van nu gebouwd. En natuurlijk in alle kleuren en materialen te krijgen. In de toonzaal kan u heel wat modellen bekijken en uw bestelling plaatsen.

  Aanbevolen door architecten.

  Vakkundige plaatsingsdienst met mogelijkheid om de plaatsing terug te verdienen door de lagere Btw-voet als de privé woning 10 jaar oud is of meer.


   messenslijpen


  :: Slijpdienst voor messen en scharen


  Uw messen en scharen vakkundig laten slijpen kan nog steeds. Een dienst die erg gewaardeerd wordt door zowel professionele koks in het Leuvense, als de hobby kok.

  Voor wie zijn/haar messen niet lang kan missen: binnenbrengen voor donderdag is de boodschap.  :: Maatwerk en plaatsingsdienst


  In de winkel kan u terecht voor uitgebreid advies. Het is mogelijk bepaalde producten te laten aanpassen naar eigen comfort of smaak. 

  Bijzonder gemakkelijk is de plaatsingsdienst door vaklui. Zowel de elektronische toegangscontrole, sloten, deurbeslag, kluizen, veiligheidsdeuren, brievenbussen, naamborden en deurbellen.  foto: winkel in Korbeek-Lo/Bierbeek


  :: Winkel en webshop


  Wat u in de webshop kan kopen is ook in de toonzaal in Korbeek-Lo uit te proberen, tenzij anders vermeldt.


  Is wat u zoekt niet in de webshop? Ga dan zeker eens kijken in de winkel. Bestellen kan.

  Kleine aanpassingen die u wenst worden besproken in de winkel.


  Hoeveelheidskortingen voor vaklui zijn voorzien.


  Hulp nodig? Nog vragen? Kom eens langs, bel of mail ons.

  Ons team staat klaar voor u! Johan, Wannes Van Eyck, Toon Van Eyck, Robin, Michael.

  Atelier, showroom en winkel:  Tiensesteenweg in Korbeek-lo, vanuit Leuven ±400m voorbij Carrefour. Welkom.
  Historiek


       


  Met al meer dan 110 jaar vakmanschap op de teller weten we hoe kwaliteit gemaakt wordt. Daar mag u ook van genieten.

  Foto: Atelier Van Eyck, sinds 1910 onder leiding van  J.B. Van Eyck, Simon Van Eyck en Toon Van Eyck.

  Meer over onze geschiedenis  leest u hier >